elindulás

akkor most erről úgyis mindenki tudja, hogy mi.

elindulás tegnap este esett meg a bajuszos grinyózás után, ahol végül mégiscsak sikerült a fél kancsó bort meginni. orange ways buszállomás különösen zsúfolt, és egészen más jellegű közönséggel, mint az lenni szokott krakkó vagy berlin felé. jönnek a nyári szovjet országokból ismert kockás cuccos nejlonzsákok és az értetlenkedő székely bácsi, nénik. meglepetés, hogy van wifi a buszon. szóval ilyenek.

másnap - ma - valami késéssel érek csíkba, szeredába du. egy és kettő között. igazából fene messzinek tűnik belegondolva, hogy időben ugyanannyi, mint berlin. battyogok egy kört dél irányába, kifelé a városból, oszt nemsoká billencses teherautóval visznek sóderbányához. sóderbányánál akkor ered el az eső, amikor kiszállok persze. viccesebb a következő fuvar, három székellyel és egy románnal. román a sofőr, egyik székely stoppos, többi melós. oszt itt már koncentrálnom kell, hogy értsek mindent, csapják össze rendesen a két nyelvet, a székelyt meg a románt.

sepsiszentgyörgy, atm, 140 lei elég lesz vasárnapig, sim kártya drága, de srác jó fej, telefonálok tőle. oszt most várok a míves házban, ami a kós károly tervezte székely nemzeti múzeummal szemben van, mert linda épp gyűlésen van. vagy valami. még nem ittam ciuc-ot.

sepsi egészen nagy város, vannak nagy házak, sugás áruház, fütyülő rendőr ha épp nem a zebrán megyek át. románt egész sokat hallani, első boltba ahová bementem nem is értették a magyarom, de azért a feliratok többsége inkább magyar (vagy kétnyelvű).

A bejegyzés trackback címe:

https://tbne.blog.hu/api/trackback/id/tr892332862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

тирбушон!

erasmus. veliko tarnovo, bulgária. úgyis tudod. vagy kérdezz.

stupid english or stupid icelandic

where they get the cars from?

búb

Veliko Tarnovo (5)

idő itt

süti beállítások módosítása